miercuri, 7 septembrie 2016

Prima impresie chiar conteaza!

De multe ori mi s-a intamplat si inca se intampla sa intalnesc oameni din diverse paturi sociale, tipuri de personalitate s.a.m.d. 

Dealtfel, si prietenii mei, persoanele cu care ma intalnesc si cu care tin legatura pe diverse cai in mod constant provin din diverse medii. 

Asta cumva m-a…..impiedicat, daca pot sa spun asa sa fac parte dintr-un anume grup de prieteni cu care sa ma intretin in timpul liber. 

Dar, nu despre asta intentionez sa scriu ci despre impresia pe care ti-o lasa prima data o persoana pe care abia ai cunoscut-o.

Cati dintre oamenii de care esti inconjurat ti-au lasat, chiar din primul minut de cunoastere, o puternica impresie placuta sau mai putin placuta?

Pana acum consideram ca e discriminator sa gandesti in felul asta, mai ales ca oamenii au, de multe ori, zile mai putin bune dar, in care li se intampla sa intalneasca oameni noi. Cred ca, cumva, le acordam prezumtia de nevinovatie si, chiar si acum, cred in acordarea celei de-a doua sansa. In fond, cu totii o meritam, nu?

Subiectul articolului il reprezinta contactul vizual in timpul unei conversatii, lucru la care eu personal  tin foarte mult si, intr-un fel face diferenta intre o persoana cu care sa-mi doresc sa ma intalnesc si a doua oara sau dimpotriva. 

Este vorba despre o intalnire intre mine si o cunostinta foarte cu care am vorbit despre mai multe lucruri. OK, toate bune pana aici, am schimbat impresii. 

Insa, ceea ce m-a deranjat cel mai tare in timpul acestei conversatii a fost lipsa contactului vizual de care persoana in cauza a dat dovada. 

M-a facut sa ma indoiesc de cele povestite si nu in ulimul rand despre importanta pe care mi-o acorda, in primul rand ca si prieten apoi ca si interlocutor.  

De fapt, importanta care-ti este acordata este mult mai importanta decat subiectul in sine dezbatut. Ar trebui sa acordam o importanta deosebita in primul rand interlocutorului si abia dupa povestii in sine pentru ca de aceea alegem sa vorbim cu acea persoana si nu alta, nu?

Cred ca, mai ales  prima data cand cunosti o persoana este foarte important pentru aceasta cum o faci sa se simta. Consider ca este factorul determinant in conditiile in care doresti sa stabilesti o relatie cu aceasta pentru ca, ea te va trata exact la fel cum ai facut-o tu sa se simta. 

Revenind la situatia despre care iti povesteam probabil ti-ai dat seama ca nu voi mai merge sa ma vad cu persoana despre care iti povesteam cu acelasi entuziasm ca zilele trecute. 

De asemenea, probabil voi fi foarte atenta la subiectele pe care le voi aborda, mai ales daca sunt mai sensibile si delicate pentru mine, pentru ca voi fi constineta ca nu ma considera o persoana atat de importanta pentru ea, ca urmare nu doresc sa ma deschid in fata cuiva care nu ma respecta asa cum o fac altii. 

Sigur, nu iti recomand sa faci o astfel de ‘curatenie’ printre cunostinte pentru ca, in fond traim printre oameni si trebuie sa fim flexibili dar, daca simti ca vorbesti cu o persoana care nu iti acorda atentia pe care o meriti poate este cazul sa te mai gandesti daca ai de gand sa o numesti 'prieten/a' 

Dupa cum probabil stii, este foarte important sa stii sa iti alegi prietenii pentru ca acestia te influenteaza la modul inconstient mai mult decat iti poti imagina. 


Sa ai o saptamana placuta in continuare si keep eye contact cat de mult poti ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu