duminică, 22 ianuarie 2017

A brand new world

Asadar, spre disperarea multor pamanteni, Trump a devenit cel mai puternic om de pe planeta.
Am auzit, in timpul investirii sale ca presedinte de ieri, ca astazi a fost primul protest al americanilor. Acolo se pare ca oamenii nici acum nu si-au revenit dupa rezultatul alegerilor.

Personal, nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma ingrozesc de ceea ce au votat americanii pentru ca, in primul rand nu cunosc atat de multe despre acest personaj, Donald Trump, in afara faptului ca este un manager de exceptie. In al doilea rand, se stie foarte bine ca America este cel mai bun exemplu ca presedintele are datoria de a-si reprezenta tara si de a se ocupa de politica si securitatea externa. Pentru toate celelelte exista consilieri, ei se vor ocupa de problemele interne ale tarii, cel putin.
De asmenea, americanii stiu foarte bine ca Donald Trump este un personaj vulcanic, slobod la gura care si-a nuantat foarte mult discursurile din timpul camapaniei deci, este foarte posibil ca multe dintre lucrurile de care ar vrea se ocupe pentru a face America 'great again' sa nici nu aiba loc pentru ca, asa cum a anuntat in repetate randuri, si-ar dori sa faca schimbari majore, care stim foarte bine ca nu se pot face peste noapte sau, ce zic peste noapte, s-ar putea sa nu le poata face in decursul celor 4 ani de mandat sau niciodata.

Un lucru bun sau rau este si faptul ca omul acesta nu a facut o zi politica in viata lui. Momentan el se comporta ca 'vox populi' in America sau doar pentru o parte dintre americani. Dar acestea sunt doar banuieli, speculatii. (Abia) astept sa vad cate dintre promisiunile sale se vor concretiza dupa acesti 4 ani.

In alta ordine de idei este foarte interesanta si in acelasi timp necunoscuta pozitia fiicei sale cele mari, Ivanka, care in trecut afirma ca nu va face parte din stafful prezidential pana zilele acestea cand, eu una aflu cu stupoare, ca are deja pregatit un birou la Casa Alba si ca, ar putea deveni neoficial 'Prima Doamna'.  Nu ca as avea ceva impotriva, chiar o consider o femeie foarte desteapta care are parte de o viata la care multi viseaza.

Si ajungem si la Prima Doamna. Melania Trump (fosta Knauss) nu vorbeste (inca) foarte bine limba engleza, din cate am auzit in putinele interviuri pe care le-a acordat. Dar putem trece peste asta.
Ceea ce nu am inteles la comportamentul americanilor este reticenta cu care a fost primita ca si Prima Doamna. Nu am inteles daca aceasta reticenta se datoreaza faptului ca este o imigranta sau pentru ca are 'ghinionul' de a fi sotia lui Trump. Oricum, va fi clar cea mai frumoasa Prima Doamna  din istoria Americii si una dintre cele mai stilate. Apropo de stil, asa cum spuneam si mai devreme, am citit cum ca ar fi fost refuzata de numerosi designeri celebri, lucru pe care nu l-am inteles, nu mi-l explic. Am inteles ca fosta Prima Doamna, Michelle Obama a avut mare priza la publicul american si a avut parte de 'outfituri' care mai de care mai stilate si rafinate dar, sa fim seriosi, este o mare diferenta intre ea si Melania Trump, fizic vorbind.

Cred ca noul cuplu prezidential este discreditat in primul rand din cauza modului de exprimare si comportament al lui Trump. Dar, odata ce va mai trece timpul cred si sper ca lucrurile se vor mai calma.

Eu personal sunt foarte curioasa cum urmeaza sa-si desfasoare Trump mandatul si, bineinteles, impactul deciziilor sale asupra Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu