luni, 9 ianuarie 2017

Ger de ger!

Iata ca a venit iarna adevarata, cea cu care eram obisnuiti cand eram mici si abia asteptam sa mergem la derdelus sa ne dam cu sania sau poate chiar la munte. Dar, asta a fost o data pentru ca acum, ajunsi la niste varste onorabile :P putem spune ca aparitia iernii in Bucuresti nu mai reprezinta un prilej de asa mare bucurie din motive binecunoscute si anume, strazi si sosele impracticabile, masinile si pietonii ajung sa se 'certe' pe micile spatii pe unde se mai poate merge. Asadar, asta este unul dintre motivele pentru care este bine ca in Bucuresti sa nu vina iarna, decat in teorie, adica sa nu ninga. 

Ninsoarea din ultimele zile ma face sa-mi para rau ca nu am avut parte de aceasta vreme de Craciun, moment mult mai nimerit sa ninga ca-n povesti si sa ne inconjoare culoarea alba imaculata a omatului. 

Revenind la iarna din Bucuresti, parca as putea totusi sa trec peste faptul ca, cel putin de cand ma stiu eu, autoritatile romane nu au fost NICIODATA pregatite sa intampine iarna asa cum se cuvine, in adevaratul sens al cuvantului. De fiecare data, dar absolut de fiecare data s-a intamplat acelasi lucru, circulatie ingreunata (care sa fim seriosi se produce si daca ploua in Bucuresti, poate e nedrept sa dam vina numai pe zapada :P) oamenii impart aceleasi spatii cat de cat practicabile cu masinile, ca sa nu mai spunem de mazga care se creeaza dupa cateva zile de cand a nins. Asta este viata in Bucuresti iarna, chiar n-ai ce-i face!

Referitor la ceea ce spuneam mai devreme, pot sa trec peste aceste inconveniente dar, gerul din aceste zile a fost de-a dreptul ucigator. Bine, exagerez putin pentru ca azi a fost prima zi dupa o perioada in care nu am putut iesi din casa din cauza unor probleme de sanatate, dar asta este o alta discutie. 

In fine, gerul din ultimele zile a inspaimantat de-a dreptul toata suflarea romaneasca. Spun asta pentru ca nu-mi aduc aminte ca in ultimii 2-3 ani sa mai fi inregistrat temperaturi atat de scazute decat la Intorsura Buzaului, unde face parte din traditie. 

Revenind la autoritati, pot spune ca am fost placut impresionata de initiativa primariei Bucuresti de a le oferi oamenilor strazii adaposturi unde sa serveasca o masa calda, haine groase pentru a face fata gerului napraznic, etc. Desi rezultatul alegerilor locale nu a fost pe gustul meu, trebuie sa recunosc ca niciun fost primar nu a mai avut asemenea ganduri bune pentru acesti oameni, motivul sa fie oare faptul ca primarul este femeie? :) Nu stiu dar mai putin conteaza acest lucru, ceea ce conteaza este ca s-a infaptuit ceva omenesc si consider ca este demn de lauda ca un primar sa iasa in strada si sa ofere celor mai putin norocosi o sansa la viata pana la urma. 

Pe de alta parte am vazut la TV ca, spre deosebire de alti ani, drumuri intregi de pe teritoriul Romaniei au fost inchise din cauza iernii si vizibilitatii reduse. In schimb, am auzit de soferi gata sa se ia la bataie cu politia care refuza sa-i lase pe acestia sa inainteze pe un drum inchis. Mi se pare incredibil cum unii oameni par sa nu inteleaga pericolele la care se expun, ca mai apoi sa dea vina tot pe autoritati. 

Asadar dragilor, daca nu este musai sa mergeti cu masina pe undeva sau chiar sa iesiti din case nu va cramponati! Nu are sens sa va puneti in pericol pentru niste lucruri care pot astepta pana cand vremea va reveni la sentimente mai bune. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu