marți, 4 octombrie 2016

Back to school

Sau universitate, tot a inceput luna octombrie :)

Pregatirea sau trainingurile pot fi deopotriva experiente frumoase, interactive sau plictisitoare si anoste. 

Am participat de curand la un training foarte constructiv si interactiv, tinut de o firma destul de cunoscuta in Romania. O firma care functioneaza exclusiv pe principiul lucru in echipa, nu exista diferente de comportament intre manageri si executanti. Este un loc foarte prietenos in care toata lumea este concentrata pe obtinerea de rezultate si da, managerii lucreaza cot la cot cu executantii, nu sunt considerati vreo 'specie aparte' care sunt acolo doar ca sa dea ordine. 

Nu am participat la multe traininguri la viata mea insa acesta m-a incantat de-a dreptul. A fost, cum spuneam, o prezentare interactiva a obiectului de lucru facuta intr-o asa maniera incat toata lumea avea dreptul sa intervina in timpul prezentarii, vorbind despre experientele proprii traite in domeniu. Astfel s-a nascut un 'debate' foarte interesant intre oamenii cu o experienta vasta in spate la care 'rookies', cum li se zice celor care sunt la inceput, se pot alatura deopotriva sau pot asculta conversatiile spumoase ale acestora invatand din experienta lor. 

In timpul trainingului acesta ma gandeam ce bine ar fi ca si invatamantul romanesc sa se bazeze pe acelasi principiu, daca nu cel general/liceal macar cel universitar. Cred ca elevii si studentii ar fi mult mai motivati sa frecventeze cursurile si ar fi mult mai implicati in complexul proces de studiu. 

Poate, in acest fel, scoala ar deveni un loc mult mai dezirabil pentru acestia si le-ar induce pofta de cunoastere, ar invata din placere. 

De asemenea, este foarte important ca superiorii tai sa stie se apropie de tine, sa vorbeasca intr-un limbaj mai prietenos, sa fie mai putin duri sau aroganti. 

Chiar cred ca lucrurile mentionate mai sus ar face o mare diferenta si invatamantul ar evolua.  

Ar fi bine ca reformele din invatamant despre care tot vorbesc politicienii de la noi sa fie inspirate din acest gen de traininguri. 

Study hard but with pleasure! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu