joi, 22 decembrie 2016

Ho, ho, ho! se apropie Craciunul :)

Ca in fiecare an Bucurestiul si Romania in general dau pe-afara cu pregatirile pentru cea mai importanta (in opinia mea) sarbatoare din an.

Strazile se aglomereaza deopotriva de masini si oameni, observi in ce ordine le-am scris :))

Asta pentru ca, ma uitam ieri pe geam si vedeam una dintre intersectiile din piata Victoriei (acolo am biroul) blocata. A fost uluitor cum nimic nu se putea misca, la masini ma refer.

Apoi am realizat ca asa se-ntampla de fapt ori de cate ori se apropie sarbatorile la noi, toata lumea e in goana dupa cumparatri, cadouri si toate cele necesare pentru mesele traditionale romanesti.

Ce nu inteleg insa este de ce tinem neaparat sa golim magazinele, mai ales supermarketurile, de mancare? Cand, vorba aceea,  2-3 zile tine petrecerea  Craciunului, sau oamenii se pregatesc inca de pe-acum pentru masa de Revelion? intreb si eu :)

Chiar obisnuiam sa mai glumesc cu prietenii referitor la goana aceasta a romanilor sa aiba masa cat mai plina, sa aiba parte de un ospat indestulator de Craciun pentru ca apoi sa auzi numai sirenele ambulantelor (doamne fereste) care ii transporta pe cei care fac excese in perioada asta. Stim cu totii ca romanii mananca foarte mult, poate mai mult decat trebuie tocmai pentru ca este sarbatorare.

Dar, hai sa facem un exercitiu de imaginatie, unul pe care multi ni-l propun si care, ar trebui sa primeze in fata tuturor tentatiilor care se ivesc cu acest prilej (mancare, cadouri, etc).

Ma refer la comportamentul nostru care, din pacate, pe parcursul anului nu este neaparat cel mai potrivit. De multe ori auzim ca in preajma sarbatorilor (nu ma refer numai la Craciun) sa fim mai buni, mai toleranti, sa fim mai atenti la nevoile semenilor nostri, intr-un cuvant sa dam dovada de omenie, bunatate, cu care suntem inzestrati de la nastere. Problema este ca, pe parcursul anului aceste atribute ale noastre parca dispar sau, sigur stim cum sa le mascam ca deh, ni se pare ca nu da bine. Si cand vin sarbatorile, unii dintre noi, brusc isi aduc aminte ca suntem totusi oameni si ca ar fi cazul ca (macar) in aceasta perioada sa ne comportam asa cum ar trebui sa o facem zilnic.

Exercitiul pe care ti-l propun este sa facem acest lucru cat mai des, si nu ma refer la perioada sarbatorilor :) In fond, nu ne numim oameni numai de sarbatori.

Asadar, iti doresc un Craciun linistit, sa fii inconjurat de persoanele cele mai dragi si sa fii cat mai fericit atat acum cat si pe parcursul anului. Si, ai grija sa nu mananci prea mult :P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu